søndag 31. juli 2011

BLOMSTER I ALPAKKAGARN



Da kom det litt inspirasjon kastet over meg igjen...... Også nå som det er så varmt. Alle typer garn sitter jo fast på klamme fingre, og fastheten på arbeidet blir deretter. Ok, vi kaller det prøvelapper.



Det er bare det at det har blitt mange av prøvelappene. Jeg har en idé om at dette kan bli til en poncho eller en jakke (jeg vet det er mange lapper) Jeg har jo ikke lært å tenke smått i slike sammenhenger.

Kom med en idé til noe mindre og enklere, jeg har noen prosjekter til før jul.

PS Jeg har grytekluter....

HEKLEBOKEN, HEKLEGURU PÅ EN TOGTUR.

Jeg er ikke særlig god på venting. Det har også sine gode sider, men som oftest står jeg der med en utfordring. Jeg gjør det meste for å unngå settinger som inne bærer venting, men heller ikke jeg kommer gjennom livet uten.



På Geilo fant jeg denne boken. Jeg skulle sitte drøye fire timer på toget til Oslo, og det var kjærkomment å få noe å henge fingrene i . Jeg manglet bare garn og krok, og det hadde jo nabobutikken, så da var turen reddet.

Den første delen av boken har en enkel og grei innføring i grunnmasker og teknikker. Behersker du disse, ja, da kan du å hekle.



Jeg startet med luftmasker på Geilo, og 30 cm senere var jeg i Oslo som selvoppnevnt hekleguru.Dette var supre saker. Jeg har alltid heklet litt, men nå skal det bli fart på kroken.



Denne anbefales enten det er din første maske eller du har fusket i faget før..

Lykke til

UT PÅ TERRASSEN, DET ER SOMMER

Jeg har gledet meg til å vise frem terrassen, men det må gro seg litt til før det tar seg ut på bilder. Det er enklere inne der jeg kan kramperydde et hjørne for noen bilder. Dette er vel trøst for noen å en hver. Det nytter ikke å holde alt blåst til en hver tid. Det er lov å rote !!!!!!!!



Pink Opal heter vidunderet og har så langt kommet med fire blomster denne sommeren. Vannliljer er vakre, men en tolmodighetsprøve å vente på blomstringen. I fire herlige dager blomstrer vidunderet, og så langt har mine fire blomster avløst hverandre, men nå kan det se ut til at jeg må vente noen dager på den neste. Knoppene er der, men ligger like under vannflaten.

Men det har skjedd mer i dammen også. Hent brillene, det er smått det som kommer på de neste to bildene.




Først kommer eggene. Ikke høna for hun er ikke med denne gangen...... Etter ca fem døgn klekker eggene. Så kommer det noen små greier som ligner på mygglarver men er en ny generasjon gullfisk. Det tar flere måneder før de ligner på fisk, men det er helt greit, jeg har ventet så mye på dette lille underet at noen måneder til eller fra er helt greit.

Sitteplassen har fått nye puter denne sommeren. Har hevet kvaliteten på stoffet flere hakk, og det lønner seg alltid. Nå når kveldene er blitt litt mørkere er det veldig hyggelig å krype opp i hjørnet etter å ha tent lys og fakler.



Benker og fiskedam er selvsnekret etter prøve og feile metoden sist sommer. Har gjort noen små justeringer på snekkerarbeidet, men tross manglende erfaring har det gått utrolig bra.



Sinkfatet ble med hjem fra Krukkegården. Har ønsket meg et slikt lenge. Det er så mange måter det kan brukes på. De er flotte å fylle med vann, med flytelys, eller kanskje det skal ligge blomsterkroner på vannspeilet. Til vinteren blir det store kubbelys...... Nå fikk jeg NESTEN lyst på vinter.



Husene mine begynner å bli litt brukt i bloggsammenheng, men de er veldig koselige og kaster et fint lys når sommernatten er der.

En trivelig sommerkveld til dere alle

tirsdag 12. juli 2011

Søte, små, myke og varme.


Kaniner ja, de har jeg hatt noen av. Det som forsiktig startet med en, eskalerte da vi trodde Kalle ønsket seg blondine til jul.....

Kalle fikk sitt ønske oppfylt. Han fikk sin lille siamesofargede dvergvedder dame, og etter noen dager hadde han skjønt hvordan man lager flere  av samme slaget. Uttrykket "som en kanin" fikk mening.

Like før påske kom de første små til verden. En strøm av barn i nabolaget inn og ut av hjemmet dagen lang, og siden våre kaniner virkelig hadde fart på forplantningen ville dette ingen ende ta.

Etter 60 kaninunger måtte vi si stopp. Alle skal ha et nytt hjem, og før det stelles og mates. De får lett skader, kaninmamma er tøff i sin oppdragelse, så regn med en tur innom dyrlegen også.

Men spør du meg om jeg angrer på min etter givenhet da Kalle ønsket seg blondine, er svaret nei.

mandag 11. juli 2011

VILDES HÅRPRAKT, EN ORANGE HISTORIE



Dette er en sann historie, en orange sådan om lille Vilde som var kjempestolt av sitt lysende orange hår. Rødt hår er flott, og det er noe med personligheten til rødhårede jenter, en stolthet og selvsikkerhet som synes utad. Sånn var det også med Vilde.


En dag var lille Vilde fryktelig opprørt da hun ble hentet i barnehagen.Med tårene strømmende kunne hun fortelle at de andre barna hadde sagt at håret hennes var rødt..... Hun er nok ikke den første som har fått en slik kommentar.
Men det hadde seg sånn at lille Vilde hadde en egen oppfatning av hårfargen sin. Hun henger rundt halsen til mamma og sier, "sant mamma at håret mitt ikke er rødt, det er orange".


Jeg har også hatt et rødhåret fyrverkeri i klassen, og den jenta kunne å slåss. Ingen nevnte hårfargen hennes med et ord i frykt for følgene. I dag skulle jeg ønske den manken var min i stedet for den musegrå jeg har fått utdelt. Rart hvordan tingene endrer seg.....

Hei sveis

søndag 10. juli 2011

Ventetid


På Bekkelaget står det et hus..... De som bor der har vært borte , langt borte i over et år. Men hjemkomsten nærmer seg og jeg gleder meg til at en kjær venninne og hennes kjære Lars snart har fast grunn under bena.
Det har vært en lang tur, som innebar kryssing av Atlanterhavet, og oppleves som ekstremt for en landkrabbe uten særlige erfaringer i båt. Se selv, http://blog.mailasail.com/oda Her deler de ett år med opplevelser og erfaringer med de som titter innom.

At disse to har hatt et fantastisk år ombord i Oda er vi for lengst overbevist om, men det må da være noe som de har savnet.

Det må bli deilig å skifte ut pantry med litt benkeplass, en noe større vaskekum og en større stekeovn så man ikke trenger å bake brødene ekstra små for å hindre heveulykker...... Det er laget mange gode måltider ombord så det ser ikke ut til at det er størrelsen som teller..... Den kokekyndige navigatøren har mer enn bestått testen.


Badefasilitetene blir nok litt vanskeligere å venne seg til igjen. Ombord kan man jo gjøre alt på en gang. Selvfølgelig er det tidsbesparende, sitte på potta mens det dusjes med tannbørsta i motsatt hånd av den som holder dorullen.  Har forstått det slik at det er "slow life" ombord i en seilbåt på langtur, ser frem til å høre hva all den tiden man sparer på badet brukes til....... Mere "slow life" og en sykkeltur på land kanskje?


I gamledager da de norske sjøfartstradisjoner var litt annerledes, stod det lys i vinduskarmen så sjøfolkene skulle finne veien hjem. Jeg tenner mine lykter, og ønsker dere god tur de siste nautiske mil.

Velkommen hjem.

Begrensning, ekkelt ord ord for hobbydiversører....


Det er mangel på tid.....  Rundt i huset finnes utstyr og materialer for det meste av det meste. Det eneste jeg ikke har er noen som forlenger døgnet..... Er det mulig å få en 36-timers ?????? Jeg skulle gjerne ha landet alle prosjekter på en gang, men det går skikkelig dårlig. Hva jeg lager og ikke lager går i perioder.
For tiden forberedes søm av noen sommerkjoler da sommeren fortsatt er ung, og jeg ikke har mistet troen på disse strålende dagene som jeg har drømt om gjennom en lang høst og vinter.
 Har besøkt Saab Tekstil i Smalgangen, en stoffbutikk der prisene er overkommelig og utvalget enormt. Butikken er familiedrevet . De er av pakistansk opprinnelse og har bodd i Norge i mange år. Kan godt være at du møter noen av dem i skiløypa sammen med ungene. Fin avkobling kunne de fortelle.


I skapet ligger et større utvalg med vesker i Nanaofilt. En teknikk der ullen toves på bomulsgas i tørketrommel. Det blir morsomme stoffer i røff struktur, dessverre blir bitene ganske små ,da det trengs store flater å legge materialene på. Det ferdige produkt blir til halvparten av det jeg starter med.
Vesken over er laget i ferdig farget merinoull.Før toving er ullen lagt i striper, men den kan også legges mer detaljert for effekter og og mønstre. Overraskende hvor detaljert ullen kan legges.

Foret i veskene er restestoffer fra sømprosjekter, og betjeningen hos Saab Tekstil ville nok kjent igjen de fleste av veskeforene....

onsdag 6. juli 2011

Med labben som klisje....

Da jeg var barn hadde vi en Irsk setter, Hun plantet labbene sine på  et nymalt kjellergulv og dette avtrykket skulle bli stående i mange år. Historien om denne hunden er en ordentlig tåreperse, så den skal dere slippe. Men avtrykket ble aldrig overmalt, og det var vel det som inspirerte meg da jeg laget etikett til jakken.


Jakken som skulle ha etikett er en av mine egne laget i alpakkagarn. Historien om jakken er å finne i et tidligere innlegg, men jeg ønsket at jakken skulle knyttes til damen som skulle ha den. Jeg var så heldig å ha hunden hennes på besøk så jeg  brukte like greit vofsen som klisje...


Jeg er heldig som hadde en hund som gjør som hun blir fortalt, ellers blir det fort bare griseri ut av det. En takk til deg Kaisa, riktig flink var du !

Dette trenger du: 1stk. samarbeidsvillig hund
                            En bit med bomullsstoff ( lyse farger fungerer best, husk fargeteorien )
                           Vannbasert tekstilmaling/stofftrykkfarge

Da tenker jeg at bikkja løp og gjemte seg, men du kjenner selvfølgelig til de gode gjemmestedene...

Bestevenn på lån


Det er kanskje dagligdags med hundehistorier, men denne damen er selvfølgelig helt spesiell...... Det er de alle, men denne damen i pels har vunnet mitt hjerte.
Jeg møtte henne første gang som hvalp åtte år tilbake. Som naboer på jobben så vi hverandre ganske ofte, og etter hvert vennet hun seg til at det var hundevenner bak døren.Siden har hun feiet inn og hilst så ofte hun får lov. Det ligner litt på kalveslepp om våren, når hun kommer feiende.


Nå har vi rukket å bli så gode venner at hun også er på besøk hjemme hos meg. Herlig, Da har jeg noen dager jeg kan skjemme henne bort, og levere tilbake en hund som ikke alltid forstår at det også finnes hverdager.


Hun elsker å vasse, men svømmer som en skiftenøkkel. Det er ikke alle hunder som behersker den kunsten og min venninde her er dessverre en av dem. Har selv hatt en Engelsk bulldog som holdt på å drukne i Frognerbekken før jeg skjønte at hun ikke var laget for svømming.

Hun skulle gjerne hatt tak i fiskene mine, og har brukt mye tid på å stirre ned i vannet.Det rare er at fisene ikke blir skremt.De spruter vann på henne, men hun står som en bauta. Dette er spennende for henne, men har gjort meg mine tanker om når hun går et skritt videre...... Motet kan brått nå nye høyder.
I skrivende stund er hun igjen hjemme hos matmor og matfar , og det er bare å innrømme, jeg savner henne.
Velkommen tilbake.

søndag 3. juli 2011

Jul eller Juli, samma det.

En amerikaner på norgesbesøk skal ha sakt, "den grønne vinteren er verst, da fyrer de ikke". Jeg tilføyer måker ikke. Dette er et land for de spesielt interesserte.
Så når bakken ligger hvit av hagl, får man lett assosiasjoner til jul(i).Derfor tar jeg frem jula fra i fjor og oppsummerer litt.



Skal det være levende juletre så er dette den rette tiden, jul(i) altså. Det er jo nå hagesenteret har de virkelig fine.


Denne greina med lys er ikke den vi rusler rundt og synger de kjente og kjære sangene. Den er mye viktigere enn som så, hos meg blir det ikke jul uten. Selvfølgelig er den hentet inn i Juli.


Uten konglene kunne dette godt være fra middagen i jul(i), For meg passer det veldig bra at pynten er fleksibel, det er jo bare å dynge på litt av det som gjelder, når det gjelder.


 Til jul ser champagnekjøleren slik ut med Azalea, så kommer juli, og da fylles den med is og sprudlevann. Skål for Jul(i) jenter og gutter


Til jul er det fugler i treet inne, i juli sitter det virkelige fugler der og treet står ute. Ikke bare det, treet har vokst masse til neste jul.


Så denne jenta har jul og juli hele året. Det går selvfølgelig litt i surr for en stakkar, men kontroll på  Jul(i) pynten det har jeg.

Glædelig jul(i)

BURSDAGSGAVEN

Kjære Liv Marie, jeg er heldig som har en venninde av ditt kaliber. Selv om du har vært borte i et helt år har du allikevel greid å være tilstede, ikke bare for meg, men for alle rundt deg. Vi får vel også sende en takk til denne Hr Internett som gjør det mulig å kommunisere med dere mens seilturen har pågått.


Sammen med datteren din har det vært mye planlegging under fiskebollemiddagene våre. Prøver å vise deg hva vi har drevet med siden snøen gikk. Vi har tatt noen sjangser for det er jo noe graving med i bildet...... Vi har ikke fått noen meldinger om naboer som har mistet nettforbindelse, og huset på Bekkelaget har fortsatt strøm, vann, og tv-signal...... Lener meg også her til at ingen har klaget.


Marie har fortalt at du liker å sitte her med tekoppen din etter jobb, om været tillater det. Da skulle den være klar til du kommer. Jordbær med røde blomster, som skal bære bær langt utover sommer og høst.Vi har prøvesmakt...... nam nam... Du trenger bare strekke hånden litt ut etter de saftige, søte, bærene. Lukk øynene dine litt så kan du kjenne smaken.





Jeg har skjønt at du har fått andre og større krav til grønnsaker og urter. Vi har jo lest om spennende middager på bloggen underveis, og da håper jeg det passer med en urtehage. Timian, oregano, estragon, persille, salater og gressløk er noe av det du vil finne. Det er faktisk så mye forskjellig at jeg vet noe er glemt i min oppramsing.


De første tomatene dine er modne, og flere kommer. Smaken på disse vil helt sikker tilfredstille dine strenge krav..... Bedre enn de på "Bua" skal du vite.


Salaten er knasende frisk, ikke slappe hengehuer dette her. Marie garanterer for at den er god, og plantet med kjærlig hånd.


Øyvind er er resusj når det kommer til stein og tyngre arbeide. Denne hagen er steinrik og krever krefter når det skal graves...... store hull.....

....
Du kom i skade for å ønske deg vannliljer. Den stampen din var både liten og puslete, så da skjønner du hvor jorda på forrige bilde kommer fra.Nå burde jeg selvfølgelig skremme deg litt ved å si at vi la den i en haug i oppkjørselen..... Jeg er generelt dårlig til å lyve, den er pent plassert litt her og der.


Dette er vannliljen jeg valgte til deg. Er vi heldige har det kommet blomsterknupper til dere er kommet hjem. Du har også fått en tue med siv i dammen. Sivet kommer fra min dam, og fiskene mine rakk å legge egg i planten før den ble flyttet. Derfor kan vi si at du har fått FISKEDAM. Eggene har klekket i løpet av siste uke, men det er ikke vakre barn og nærmest usynelige i noen måneder til. Derfor får du bilde av mammaen til de små, og hun er vakker.

Jeg håper at dette er en overraskelse av det slaget som er hyggelig for deg (og Lars). Det er en gave som er full av omtanke fra noen som er glad i deg. Marie, Øyvind, Bastian, Finn og Britt. For oss har det blitt mange hyggelige timer sammen, som jeg vet at du også setter pris på.

Gratulerer med dagen, og en stor elektronisk klem fra meg :-)