onsdag 28. mars 2012

TATT AV VÅREN



Jeg går fra toget i stedet for å ta bussen om dagen. Lyset, temperaturen og den gryende våren får meg til å endre rutiner. Selv handleposer med mat i kilosvis kan ikke stoppe meg.

Etter en arbeidsdag innendørs nyter jeg denne lille turen før rutinene igjen innhenter meg hjemme. Dette skjønne været varer ikke evig. Mars er en svikefull måned som fort kan by på både snø og litt frost, så da er det er valget enkelt. En klimafluktning fra nordvest i landet hvet hva det dreier eg om når det kommer til vær.

mandag 26. mars 2012

FLERE ARMBÅND TIL GUTTA




Jeg har laget noen flere armbånd. Disse er mere lik "Solider to Solider". De arbåndene ble knyttet i makrame av snorer fra fallskjermer. Disse snorene minner litt om de snorene. "Solider to Solider" selges . til inntekt for soldater.

Det er veldig aktuelt med armbånd til gutta om dagen, tøft og ujålete i røffe materialer.

lørdag 24. mars 2012

ØLBRILLER, UPUSSEDE



Hvem i all verden har sagt at man ikke kan spørre om en dames alder...... Er du ung nok, eller full nok kan du selvfølgelig det.
Turen med trikken i kveld ble en lattermild affære der jeg følte meg utrolig edru selv etter Frua på Bekkelagets generøse sjenking av vin. Vi gamle var på vei hjem, og de unge var ferdig med sitt vorsspiel, på vei til den virkelige morroa på byen. En veldig ung mann stikker fingeren i ryggen på meg og skvetter til da jeg snur meg. Jøss, minst like gammel som mamma var kommentaren. Kanskje eldre parrerer jeg.

Denne veldig unge mannen er en av mange lettere beduggede, og det ble plutselig veldig viktig å gjette hvor gammel (ung) jeg er.

Kanskje står det ikke så dårlig til. Jyplingene bommet med 15-20 år, enten skal jeg føle meg smigret, eller så får jeg velsigne fenomenet ølbriller.

Skål, og fortsatt god helg.

torsdag 22. mars 2012

EN NY DAG



Jeg får en  ny hver dag. Det er jo helt fantastisk, starte på nytt hver morgen. Ta med seg det hyggelige, det positive fra i går, bygge en etasje til på livets hus.
Jeg kan late som solen skinner i dag også, late som dette skal bli dagen som endrer resten av mitt liv og løfter meg dit jeg drømmer om å være.
Ingen får ødelegge denne dagen, den er min.

onsdag 21. mars 2012

HÅPER DET SMAKER



Noen tynne skiver med tunfisk, en dressing med hakket chili  og god olivenolje. En krabbekabare med krydrede bønnespirer, og sist men ikke minst, babyasparges med ørretrogn i olivenolje med finhakket vårløk.

Dette må prøves flere ganger, det ga mersmak.

tirsdag 20. mars 2012

KJEKT Å HA, KJEKT Å HA



Prylbøg kaller de det i Sverige. De som samler på det meste, og kan se et bruksområde for det utrolige. Du vet, kjekt å ha. Absolut (ha, ha ) ikke et helsvensk fenomen.
Hvor ofte har jeg ikke kommet hjem med noe som var en glimrende ide, men som etter få dager bare viste seg å være nok en ting for skap og skuffer.
Denne holderen for hampetau med trådkutter håper jeg vil lide en blidere skjebne. Den holder nøstet på plass, og kutteren henger lett tilgjengelig. Kanskje har vi en vinner.

Selges i Verkstedet, Finn Schjøll.

mandag 19. mars 2012

HOPPE ETTER WIRKOLA




Jeg lovet å komme med blomster til blåbærlynget. Selvfølgelig ble det ikke som jeg først hadde tenkt med ranunkler eller noe i den duren. Og dessuten hadde jeg en blomsteropplevelse som gjorde sitt til at det meste av ideer bare ble flaut.

Etter å ha sett hva Finn Schjøll laget, kom jeg hjem med noen hyasinter. Under vanlige omstendigheter vill jeg syntes dette var ganske lekkert, men ikke i dag.......

Jeg har i alle fall prøvd !

BLOMSTEROPPLEVELSE I VERKSTEDET





Takk til Mariel og Finn som har gitt meg denne blomsteropplevelsen i dag. Når proffene setter i gang blir det bra, og når kunden i tillegg lar proffene få rom til å boltre seg da blir det opplevelse.

Jeg skal prøve meg på hva kurven inneholder, men det bugner virkelig, og kan være at det er noe jeg glemmer men jeg prøver.
Blomstene står i våt jord, og noen står på rot. Små stemorsblomster, påskeliljer, tusenfryd, perlehyasinter, og så var det alt det andre da....... Klaseroser, hyasinter, margaritter, helleborus og orkideer.



Fargeprakt og dufter som smelter sammen, en vakker siste hilsen til oldemor fra oldebarna.

søndag 18. mars 2012

BLÅBÆRLYNG I VASE




På denne tiden er tar jeg ofte inn greiner og kvister som jeg driver frem. Denne gangen ble det blåbærlyng som fyller vasene.

Blåbærlyng har en frisk, nesten eplegrønn farge når knoppene brister. Den fortjener absolutt å være med i en vase eller dekorasjon. I morgen skal lyngen få følge av noe som blomstrer. Gjerne noe rosa, kanskje Ranukler..... Får se hva jeg finner.


JAKTEN PÅ VÅRTEGN




De vakre blå vil nok trenge noen dager til med mildvær og sol. Dette skjønne vårtegnet  var ikke kommet i blomst her hjemme hos meg. En enslig liten lodden knopp var godt gjemt under gammelt løv, og ble gravd frem for fotografen. Like fullt, det er en Blåveis
Uansett har det vært en fantastisk dag. Solen har smilt til oss, og veiene er tørre. Barna hdde tatt frem sine sykler, og tunge vinterstøvler er avløst av joggesko.

 Kan det bli bedre, det kan det sikkert, men for meg er det helt topp. Det er lenge siden en fridag har klaffet med et slikt vær. Det er håp !

torsdag 15. mars 2012

ET STING HER OG ET STING DER






Nok en gang, et 17. mai eventyr på randen er under oppseiling..... Hver oppkjøring til denne røde, hvite og blå dagen fornekter seg ikke. Noen år er selvfølgelig litt tettere på deadline enn andre, Heldigvis er det ikke hvert år jeg syr hodelinne natten til den røde, hvite og blå dagen bare fordi jeg så noe jeg bare måtte ha..

At jeg i mars sitter å syr nytt liv og trøye er for meg ikke særlig gjenstand for stress, men jeg har skjønt at andre føler presset. Viktor på Krivi Vev var engstelig for at stoffet til trøyen ville komme lovlig sent...... Viktor, du kjenner ikke meg. Jeg har ikke dårlig tid før 16. mai. Jeg fortalte historien om hodelinnet til veveren på Tinvoll, og helt ærlig, han trodde jeg tullet. Man tuller da ikke med bunad, gjør vi vel?

Så sitter jeg her og syr . Og i sømmens stillehet dukker det stadig opp ideer til forbedringer, og bekreftelser på at planleggingen har gått litt fort. Litt nytt sølv, dragkjedet må jo ha noe å klatre i, eller , hodelinnet har feil farger. Bare dette innebærer 20 timer med blod svette og tårer.

Måtte dette bli vellykket, jeg har fått sitteplass på forsiden av Slottet, jeg skal SITTE med ryggen til Slottet på 17. mai. Slå den.......Her er det nok en god hjelper inne i bildet. Jeg må bare rose en til som bryr seg om sine medmennesker.Denne hjelperen skal få være anonym frem til den røde, blå og hvite dagen. 

BRITTA I HÅLANDSDALEN, REKONSTRUKSJONEN




Jeg er euforisk..... Ja kanskaje ikke helt . Men begeistret det er jeg, over fremdrift og resultater. I dette prosjektet ser jeg rekonstruksjonen tre frem. Fargebildet er eutentisk, men med min egen tolkning.


De perlebroderte mansjettene har ligget på vent i flere år. Sikkert åtte år, i påvente av å bli til pulsmansjetter. Du verden så glad jeg er over at de har ligget urørt. Det var jo dette de var ment for.

Det blir MYE stoff om bunaden fremover. Hodet er fult, og hodet vil ikke gå i andre baner. For alle som kjenner følelsen av inspirasjon er nok dette et kjent fenomen, og de vet at dette ikke lar seg spore av.
Dette er ikke en trussel, men et løfte. Det kommer mere. Britta i Hålandsdalen, du spøker videre.

søndag 11. mars 2012

BUNAD TIL SALGS



Da er det sparket i gang. Vossastakken er lagt ut for salg, og der ute et sted finnes det helt sikkert noen som kan sørge for at den igjen kommer ut å får litt morro igjen. I senere tid har den hatt det både mørkt og trist, og den fortjener en blidere skjebne.

Litt rart, den har vært med meg på så mangt, og sett flere 17. maitog. Kanskje er prisen i lavete laget, men nå skal den ut !

lørdag 10. mars 2012

DE GODE HJELPERNE




Det jobbes, og det jobbes hardt. I upløyd mark i bunadsverdenen stiger det sakte frem en rekonstruksjon, Uten gode hjelpere ville dette være utopi. Noen av stoffene har krevd mer eller et butikkbesøk skal dere vite.

Jeg kom i kontakt med Krivi vev på Tingvoll i septober. Septober er en måned jeg har laget helt av meg selv. Midt i mellom september og oktober nærmere betemt. Opplevelsen var ubeskrivelig for en entusiast som meg. Å møte fagpersoner som var villig til å veve 1 meter av et stoff, bare for meg og trøya til Fusadrakten var enestående. Jeg trodde ikke dette lot seg gjøre, og at det fortsatt fantes mennesker som var villig til å gjøre dette for meg, ja det overgår alle forventninger.


Her om dagen kom det en pakke med stoff, en meter med kalemank, i grønn sort fargekombinasjon. Det  blir en herlig travel helg, det skal klippes og syes. Fusadraktens nye ansikt er nært.
En stor takk til Krivi Vev på Tingvoll som bidrar til å gjøre denne drømmen til virkelighet.


fredag 9. mars 2012

CHASMERE OG FRISKE BLOMSTER, DET ER JO HELG



Litt nytt til helgen, Tullipaner  og genser som varmer. Det er sportshelg i stor skala og da fortjener jentene litt jentegreier.
Blomstene er fra Finn Schjøll, og genser fra Lescalier.Friske blomster og bløt chasmere, deilig start på helgen.
God helg til alle livsnytere.

KANSKJE BLIR DE TIL EN PRINS.....



Du skal kysse fordømt mange frosker før du finner en prins...... men det finnes en der ute. Fortsett å lete jenter, snart går isen og da ......

I påvente av den store vårløsningen kan du prøve cufflings og øve. Jeg har funnet min prins og han var i utgangspunktet ingen frosk. En god mann  som livet har lært meg ikke er å finne over alt. Denne er til deg kjæresten min. Jeg gleder meg til en helg sammen med deg.  

tirsdag 6. mars 2012

Jeg har plassert min blogg i <ahref=http://bloggurat.net/kart/registrere/10022/Ski">/a> på >ahref="http://bloggurat.net/kart/">norske bloggkart</a>!

KONG VINTER PÅ RETRETT




Det sildrer og renner, vinteren slipper sitt kalde grep sakte men sikkert. Etter noen fine og milde dager i slutten av siste uke er det vårens progresjon synelig.
Nå har jeg registrert meg på >ahref="http://bloggurat.net/minblogg/registrere/33aece9326122ca0e28970543f44d2f8a38a9f58">Bloggurat</a>.
Da håper jeg enda flere vil finne meg denne våren.