søndag 29. april 2012

UT PÅ TERRASSEN, DET ER VÅR



14 m2 terrasse, 2X7 meter.Inneholder spiseplass og solstoler . Det blir fort fullt her ute.


Fine nye skudd på Silkefuruen




Noen har overlevd, andre har definitivt ikke det. Sjabre greier å ta plantene i ettersyn etter vinteren.
Det er ikke alltid lett med plantevalget når det er morgensol  og soltimer frem til klokken 14- 15. Det som har greid seg er Silkefuruen og Rododendron plantene. Vell, ikke helt sant, noen får ståkarakter. De står på samme terrasse men størrelsen på krukkene er ulik og da blir det litt forskjellig.

Har vasket og sortert i dag, lagt til rette for proffen som skal dra lasset helt i mål. Håper han ikke tar skrekken.

lørdag 28. april 2012

HEKTISK I" ULL AIRLINES"



Det er vanskelig å overse alle de små med vinger om dagen. Alle de ivrige byggmesterene på jakt etter årets tomt.
I fjor hadde Bobb og Bobba funnet sitt drømmested på terrassen. Ikke så stas for oss på to ben da de roter fælt. I år har jeg anbefalt naboen, men jeg stiller med byggematerialer.
Saueskinnsfellen ligger klar i stolen ute , og den blir nå nappet og plyndret for ull etter alle kunstens regler. I dag har det allerede gått flere flyvninger med ulldotter fra denne rullebanen. Det må være avganger med blindflygingsistrumenter da ulldotten i nebbet har en størrelse som hindrer all sikt.
La oss håpe på en fin vår for de små med mange pene barn....... Hos naboen

Fugleboligen er fra Verksedet, Finn Schjøll

onsdag 25. april 2012

MENS JEG VENTER PÅ SNUPPA





Snart er det fredag, og barnevakten er klar  for besøk av  tassende hundelabber. Det blir hyggelig, men håper på litt lettere vær. Det er enda hyggeligere å gå tur når været er på vår side. Gleder meg .

Det er ikke så lenge siden forige besøk, men har faktisk rukket å savne henne. Ikke vanskelig å bli glad i denne vofsen.

Velkommen .

mandag 23. april 2012

BLE NOE SOM JEG TRODDE....



Er dette året på skinner. På skinner i den retning jeg så for meg ved årsskiftet egentlig. For det første er bloggingen ikke blitt mere privat. Det ser ikke ut til at jeg kommer nærmere et bilde av meg selv på bloggen enn et dårlig bilde i halvprofil...... Dessuten ser jeg ut som nærmere 70+ enn 40+ og det er ugreit. Jeg skal by på et bilde der dere kanskje vil kjenne meg igjen. Må bare hente litt mot først.

De første grå hårstrå har meldt seg. Til min kjære sier jeg de er distingverte, innerst inne ( mine følelser ) er det en katastrofe. Sånne katastrofer kommer når man får lov til å bli 40+ . Vi sier det sånn, bedre med noen grå hår enn aldri få oppleve det. Det føles ikke noe bedre med grå hår selv om refleksjonen høres fornuftig ut.

Jobben med nytt firma fortsetter. Noe nærmere mål er vi, men du verden så mye fuss en leverandør av programvare kan stelle til. Rike på erfaring og fattig på jordisk gods vet vi hvordan valgene burde være men ikke ble. Fortsettelse følger, her blir det mere å fortelle.

Ungdommen lever sitt liv med sine valg. Her skulle jeg gjerne være på banen å lagt noen føringer, men jeg tror ungdommen har noe i ørene...... All min erfaring, jeg skulle så gjerne ha delt.

En ting som har en ventet progresjon, ja kanskje mer enn ventet, er den nye bunaden. Her har jeg faktisk kontroll, selv om det er farlig å si. Dere vet hva som sies om full kontroll, det finnes ikke......

Da har jeg det vel som de aller fleste hverdagsutfordringer.  Gleder og sorger går hånd i hånd, det er livet det og noen spåkone det blir jeg ikke.



TAPPERT FORSØK



Og så flyttet den lille elefanten inn på badet. Eller er det bare jeg som kan se hva dette er........ Jeg fant en avvisside jeg hadde revet ut , for sikkert et år tilbake. Dette skulle jeg fikse. Var aldri i tvil, ikke før jeg hadde prøvd.

Jeg brettet og rullet, om igjen og om igjen. I dag har jeg gjort nok et forsøk, det beste så langt. Vær så snill å si at det ligner litt da. Alle elefanter er da ikke like vakre så dette kan jo være en som skulle valgt sine foreldre med omhu......


søndag 22. april 2012

FORBEREDELSER TIL SOMMEREN



Det går med raske skritt mot litt mere tid ute på terrassen. Etter råd fra Blomster Finn er vannliljene kommet ut i dammen sin sammen med fiskene, men temperaturen har jo ikke vært på hverken min eller andres parti de siste dagene. Men det blir blomster, for under vann kan jeg se knopper. Jippi.
Finn mente det ville gå helt greit med vannliljene selv om det ikke er noe varme enda. De er jo under vann, og det bunnfryser ikke i april.


Jeg måtte faktisk hakke hull på isen her om dagen, fiskene trenger en råk og da var det bare å leke isbryter. I år skal jeg få litt proff hjelp med å finne planter og vekster til dette uteområdet. På egen hånd har jeg prøvet og feilet. Veldig mye feilet faktisk. Mye fryser i løpet av en vinter, og noen av vekstene vokser så sakte at jeg bare rister på hodet.

Takløken som jeg så entusiastisk plantet sist sommer trodde jeg ville dekke jorden i løpet av en sommer. Den vokser fryktelig sakte, sa proffen. Helt enig i det, sier jeg. Slik det ser ut er det ikke rare reklamen for takløken dessverre.

Mens vi venter på varmen byr jeg på bilder fra sist sommer.

lørdag 21. april 2012

EN TVILLINGS HOROSKOP



Tvillingen 22.5-21.6
Om dine ideer ikke er så nyttige bestandig og heller ikke bør være det, så er de i alle fall underholdende. Du tenker enda kvikkere enn ellers og kan vise både deg selv og andre at god fantasi ikke er uforenelig med god struktur.
Dagens motto: Når sola skinner tenker man ikke på månen.

Jasså er det slik det blir i morgen....... Jeg får forberede meg på at det kan gå fort i svingene og sågar vil det bli underholdende for de rundt meg. Det er enda bra at det skal bli litt struktur over tingene.

Jeg lurer bare på hva det er jeg skal gjøre i morgen, planen er nemmelig ikke klar, men det sier horoskopet ingen ting om.

Bilder fra Verkstedet, Finn Schjøll

HODEPLAGG TIL BUNADEN, ENDELIG FERDIG



Så var den ferdig etter timer og dager. Jeg vil helt sikkert finne perler i dagesvis etter denne jobben. Gulvene blir veldig ødelagt av glassperler på avveie, så da er det frem med støvsugern.

Det som trengs for å lage dette hodeplagget var i sin helhet å finne i esker og skuffer i hjemmet. Takk til Bunadmagasinet for flotte bilder som bragta prosjektet i mål

torsdag 19. april 2012

MIKKES FUGL, DISTRIKTSMESTERSKAP








Denne godbiten har jeg spart på i en uke, nesten en uke er vel riktigere. Mikke er blomsterdekoratør hos BlomsterFinn, og dette bidraget fra distriktsmesterskapet sist helg, kvalifiserte til deltagelse i NM i Blomsterdekorasjon til høsten.
Jeg heier litt ekstra på denne karen. I tillegg til å være dyktig er han  veldig hyggelig som person.

Nyt bildene, se på detaljene i fuglen som er laget med tanke på presentasjonen av blomsterarbeidet.Gutten er flink !

IKKE LES DETTE OM BUNADSINTERESSEN ER LIK NULL






Advarselen er vel ment. Dette er i ferd med å bli svært så detaljert og smalt..... Finnes det flere der ute som er like hekta mon tro.
Jeg har blitt en reser til å sy perler på toget. Riktignok tar jeg mye plass med alle sysakene jeg drasser på, men folk er så søte og smiler mens perlene spretter og trådsnellene triller.
I dag var kaoset så komplett at selv bilettkontrollørene ristet på hodet og sa "det er greit, deg kjenner vi igjen". Skal tro hva de sier om meg når jeg ikke hører.... Skrulla som syr, eller noe i den duren.......

Detaljer fra hodeplagget, også kalt pannelin.


mandag 16. april 2012

HODEPLAGG TIL BUNADEN



Agnostiker.........

Hodeplagg for jenter, de ugifte. Ja det er pannelinn med perler og litt til, maksimalisten slår til. Men pannelinne for jenter er vel litt drøyt. Skilt og samboer, 40+ og enda litt til.
Konklusjon: Jeg er ikke gift, ikke enke og da kan jeg vel iføre meg noe sånt. ....Bunadspolitiet ikke prøv dere, jeg vil komme til å gjøre det igjen. Jeg syr nemlig et nytt. Dette er ikke noen trussel men et løfte til meg selv. Har jeg lyst , har jeg låv.

Jeg er bunadsagnostiker

VANDREHALLEN I FULL BLOMST





Er du rosa eller orange i blomstervalget, Hagemessens utstillinger i vandrehallen kunne tilfredsstille begge. Store flotte dekorasjoner der teknikken med små vannbeholdere eller glass og reagensrør ga blomstene vann. Tydeligvis en teknikk som er populær når det skal lages event dekorasjoner. Jeg har skaffet meg reagensrør, men det blir beskjedne greier når jeg skal gjøre sånt. Det er ikke uvanlig at det er dårlig plass til maten når jeg dekker til gjester, og tar jeg dette helt ut vil nok mine gjester sitte i gangen,








Som dere sikker har skjønt ble jeg ganske betatt av dekorasjonene. Materialvalget der det rustikke blandes med pasteller og sarte blomster fasinerer meg. Da jeg dro hjem i går etter messen var det nesten vemodig å vite at det er et år til neste gang.

Ventetiden får jeg korte med å smugtitte på hva Verkstedet, Finn Schjøll lager.

søndag 15. april 2012

STOR ALPAKKA OG LITEN ALPAKKA







Ja her var det mange garnnøster......Nøste etter nøste på fire ben. Det er første gang jeg ser råmaterialet til alpakkagarnet jeg er så fan av. Herremin, de er jo så søte.

Kosedyr var de ikke, men litt nysjerrige kom de frem å snuste forsiktig. Fikk lurt meg til en liten kos, og de er utrolig myke.

Ullen klippes av dyrene i mai/juni. Denne ullen skal være den varmeste og mest slitesterke. Oppdretterne vil  ha det til at den er den mest eksklusive, men  her må noe de skjønne små se seg forbigått av både chasmere, vikuna og guanaco. Men de blir ikke mindre søte av det.

Alle disse møtte jeg på Hagemessen 2012. Hyggelig opplevelse.

HAGEMESSEN 2012

Det ble en hyggelig ettermiddag på Hagemessen. Enkelte stands var virkelig flotte, og andre hadde tatt noe lettere på det estetiske. Som det bruker å være, med andre ord.

En av de som virkelig hadde lagt seg i selen var Hagespesialisten, og trafikken på standen talte vel for seg. Skal det bygges hage eller uteplass må det bli disse gutta som får jobben.

Har selvfølgelig brukt kamera , kos dere med bildene.







Det krydde av barn om kvitret av iver ved koikarpene. Litt våte ble de nok under fontenespruten, men unger og vann, ja det henger sammen. Vi mammaer vet at de er minst 10 år før de går rundt en sølpytt. Jeg lar guttene på broen få avslutte min lille billedkavalkade.

Fortsatt fin søndag til dere alle.