tirsdag 31. juli 2012

ORKIDE, MULTIFLORA



Så har det skjedd. jeg har håpet og ønsket, men det ikke alltid nok når orkideer skal blomstre. Denne er en gave fra Amanda tilbake i oktober i fjor, en gave jeg ble veldig rørt over. Sånn rørt med snørr og tårer, og jeg lovet meg selv at denne skulle jeg ta vare på.

Da jeg fikk den hadde den åtte greiener med blomster. Det er dessverre bare en grein men den bærer hele ti blomster og to knopper.

Den får masse vann, minst tre ganger dette lille eggeglasset som anbefales. Planten står lyst og lunt uten direkte sollys

lørdag 28. juli 2012

AFTER THE RAIN...





Det er over, denne enorme nedbørsmengden som veltet innover østtlandet denne julidagen. Jeg blir euforisk over slike vannmengder.
Ved åttetiden i dag startet det. Egentlig var det ingen overraskelse, Storm, Yr, Gisle Foss og alle vennene hans var skjønt enige. Det skulle bli vått, fryktelig vått, kanskje til og med historisk vått.
Hva i all verden gjør man på en slik dag. Min daglig tur rundt Tussetjern ble avlyst, i dag ville det blitt en tur med snorkel og maske.
I mangel på ting å gjøre ble jeg sittende å nyte synet da regnbygen ga seg ved åttetiden i kveld. Tåkedottene som driver, himmelen som sprekker opp, lyset som tiltar, de siste strålene av solen før den gir seg om noen timer.
Det blir en vakker kveld, skulle ønske gutta mine var her og delte den med meg.

torsdag 26. juli 2012

VAR DET MULIG Å FÅ EN DAG TIL.......



Når himmelen ser slik ut en sommerkveld bærer den med seg løfter om en ny dag , full av løfter om 
skyer som gjør lite av seg, og temperaturer som vi lengter etter.

Dette har vært en dag, slik jeg drømmer om at sommerdagene skal være. Etter en lang dag i solen kan vi kjenne solens virkning. Litt sårt, og ganske urettferdig ved ettertanke. Det gjør ikke noe, slik er det når sommeren er her. Vi klimaflykninger fra nordvestlandet er ikke bortskjemt.

Glemt er myggstikk og våte joggesko, det hersker en optimisme. Vi en lovet en dag til, ikke fullstendig som denne dagen, men like fult, full av løfter.

Jeg omfavner de dagene jeg får.

onsdag 25. juli 2012

FORINGSTID FOR GULLFISKENE




De små har for lengst registrert at det er tid for mat. Sultne er det egentlig ikke, tror heller ikke de noen gang har kjent at det romler i magen........ Men de møter opp med den samme iver og kaster seg over foret.

De spiser også fra hånden, og gjester synes dette er morsomt. Jeg var spent om de husket kunsten fra i fjor, og ja, det gjør de. Kanskje gullfisk ikke er så dumme , vi får sånn for sikkerhets skyld snakke litt lavere når tema er dårlig hukommelse...... Det neste er vel at de nærtagende også.                                                    
Ha en fin sommer dag.

mandag 23. juli 2012

DU TRENGER IKKE DRA TIL KEY WEST......



For noen år tilbake var vi på ferie i Key West og på denne lille øya er det masse katter som er etterkommere av Hemingways "Snowball". Denne katten var en gave fra en skipskaptein. Katten hadde seks tær på forbena og fem på bakbena , poludaktyl. Egentlig er det en genetisk feil som ofte dukker opp innen samme rase, men på seilskutene var de populære som skipskatter da sjøfolkene trodde de lettere kunne holde seg fast.


Denne tassen kommer ikke fra solen og varmen i Florida, men fra Langhus i Ski kommune. Kjekk liten kar i orange pels som jeg møtte på turveien i dag. Klart det hadde vært morsommere å se på pusene i Key West igjen, men inntil videre får denne duge.

Til deg Maria, dette er en katt du ikke har i samlingen din, og jeg er redd det ikke hjelper å sette den på ønskelisten heller. Den har allerede noen som er veldig glad i seg og passer på seg.                            

IKKE KJØR FORBI LØITEN




Det støpes lys på Løiten. Gjør en avstikker fra veien, følg skiltene og bli oerrasket. Det ble vi da vi tok avstikkeren på ren impuls. Jeg hadde vel hørt om Løiten lysstøperi men kjente lite til virksomheten.
Full kjeller og to etasjer med stearinlys og interiørvarer.

Før jul skal jeg ta en ny tur. Her er det masse julevarer, og stearinlys er jo noe som hører den mørke årstiden til. Da går jeg nok tyngre inn med lommeboken.......

Vi sees på Løiten i november!

søndag 22. juli 2012

NYTT FRA KRUKKEGÅRDEN




Er den ikke tøff. Her kan du steke brød ute og få steinovnsfinish på stekingen. Den er sikkert super til piza også. Ved siden av ser dere utstyr som spader og kost som du trenger for å sette inn og løfte ut bakverket. Nok en gang har innkjøperne på Krukkegården funnet spennende varer som er trofast mot konseptet, men allikevel er nytt .
Nok en gang, takk for et hyggelig besøk.




fredag 20. juli 2012

ALLE MINE HJERTER






Inspirert av reklamen  for minnekonserten 22. juli, kommer jeg med mine hjerter. Stort sett spiselige varianter. Det første er skogsblomsten Linea. Så kommker det bringebær på steingrunn, Hasselnøtter på lin etterfulgt av kantareller med stilken i været. Aller sist, eplekart på asfalt.

torsdag 19. juli 2012

120 LAPPER OG BLACKOUT





Blackout, det er vel det mest dekkende uttrykket for hva jeg havnet midt oppe i denne uken.Her sitter jeg med 120 heklede bestemorslapper og greier ikke å få de til å henge sammen......... Etter tre kvelder med "prøve og feile" måtte jeg krype til korset og kontakte ekspertisen. Lettere brydd går jeg til den lokale garnbutikken for assistanse.
Men akk, det er ferietid og høysessong for vikarer med litt forskjellig bakgrunn. Jeg ble møtt av verdens søteste og mest hjelpsomme sommervikar, men kunne hun hekle...... nei, hun kunne ikke det. Men lykken står den kjekke bi, og sånne butikker har alltid modeller på forskjellige teknikker. Det ble redningen, og jeg fikk ta så mange bilder jeg ville av modellen.                                                                                         
Da er de håp. Det er sjelden jeg står fast, men denne gangen var det ganske ugreit. Da blir det montering dere, det tok bare litt lengre tid.                                                                                                              

tirsdag 17. juli 2012

LITT TIL UNDERSÅTTENE




Sommerens beste investering må da dette være. I alle fall for meg. Sommeren ser jo ut til å bli en gjentagelse  av fjoråret, våt og svikefull.....Like greit å ruste seg for det verste. Klimaflykningen (noedvestlendingen) har for lengst skjønt at det bare er å kle på seg, og at oppholdsvær er bonus. Den som synes dette er en smile pesimistisk, ja den har ikke hatt to uker sammenhengende på  vestre del av vår vakre kyststripe.

TAKLØK, INSPIRERT AV KRUKKEGÅRDEN





Jeg er veldig glad i takløken. En heller anonym plante for meg helt til jeg besøkte Krukkegården i fjor.
På låveveggen hang det en ramme fult med takløk. Nydelig fargespill med så mange varianter blandet .

Jeg ble så til de grader begeistret at jeg ville fylle hele blomsterkassen på terrassen med denne sukulenten. Det viser seg at dette er for de mere tolmodige. Takløken vokser frukelig sakte...... Underforstått, det ser fortsatt litt glissent ut.

Det er fortsatt håp. i år skyter det ut små avleggere i alle retninger, så kanskje til neste år.

mandag 16. juli 2012

OG KARIUS OG BAKTUS JUBLER



Her kommer et tips til fyll i de franske makronene. Det fungerer også til cupcakes, men det aller fineste er at her bruker jeg en fantastisk sesongvare, markjordbær.

Oppskrift på jordbærsmør er kjent og kjært, men tilsetter du et beger med kremost og en neve med markjordbær får du en ny variant. Masse smak og farge.

Skynd deg ut og plukk før markjordbærene takker for seg.

STRAKS BORTE, PLUTSELIG TILBAKE ?????






Det har gått litt stokk over stein..... eller var det omvendt??????? Det ble i alle fall en kunstpause  som slett ikke var tilsiktet, men det er jo superkjekt å være tilbake.

Til deg Siri må jeg si , "Tusen takk" for den fantastiske piknickkurven. Se og nyt, en kurv full av sommer og løfter om late dager med masse godsaker.

I kurven lå det også en bok. "Gaver fra kjøkkenet" og det tok vel noe sånt som 24t før jeg hadde laget en variant  av jordbærsmøret. Kjempegodt! Jeg vet det finnes flere varianter, men jeg har blitt veldig glad i denne der grunnoppskriften tilføres kremost og ferske markjordbær.