søndag 9. september 2012

GAMMELT BRØD BLIR SOM NYBAKT



Jeg husker brødskalkene fra mitt hybelliv. Det må ha vært noe traumatisk over det hele når jeg minnes brødskalker.......
Her kommer i alle fall et tips til hvordan de kan brukes, og til og med få noe riktig så godt ut av dem.

Dette er Arme Riddere.
Start med å vispe sammen egg (1 egg pr brødskive) 3 ss melk, litt sukker, vaniljesukker og litt kardemomme om du har.
Skjær tykke skiver av brødet og bløtlegg i eggeblandingen.
Stek dem i stekepanne med godt med smør i pannen.

Egg og sukker blir lett brent så følg med.

Serveres med en klatt syltetøy, eller som luksusvariant med friske bær og fløteskum........mmmmmmm.

Håper det smaker.

onsdag 5. september 2012

ALLE HAR STRIKKEDILLA





Det selges garn i mengder om dagen. Dorthe genser`n trekker strikkeentusiaster inn i garnbutikkene  så aktuelle garnkvaliteter nesten ikke er å oppdrive.

Under Gave og Interiørmesen møtte jeg damen bak Trines Garnbutikk i Ski, og hun fortalte om kunder som aldri før hadde satt sine ben i en garnbutikk som nå skulle strikke genser.

Et besøk hos Tjorven på Majorstuen i dag bare bekreftet det damen sa. Alt tok Laaaaaaang tid da kundene skjønte sånn passe, og kyndige ekspeditører tok seg den tid kundene trengte. Hver kunde til en slik genser legger igjen 800-1000 kroner alt etter hvor seriøst garnvalget er. Det blir penger av slikt, men mest av alt håper jeg at mange nye har funnet seg en nyog trivelig  hobby.

Avbildet garn er Sandnes Alpakka kr.48,- og Artyarn, silk mohair kr 189,- Artyarn må du nøste selv da den leveres på hesper i god gammel stil.