lørdag 25. februar 2012

KOSAKKLUEN,



Lille Kari og Ola på fem var litt fiksert på at gutter og jenter ikke tisset likt. Lille Kari stirret fasinert på Lille Ola da han stod å tisset, og greide ikke å flytte blikket fra tissemannen. "Kan du virkelig tisse med den", sier Lille Kari. "Ja bevares" sier Lille Ola. "Du kan tisse med nesten hva som helt, min mor tisser med en gammel skinnlue."
Jeg håper virkelig at skinnluen min ikke minner alt for mye om den som mammaen til Lille Ola tisser med, men det er heller ikke noe Anna Karenina over den. . . Tøff dame forresten.


Denne skinnluen er laget av en skinnkrage som ble innkjøpt etter en lang lunsj i København. Kragen hadde en fin bue som gjorde sitt til at luen fikk en kosakkfasong som faktisk er litt vanskelig å forme.

Mål hodets omkrets, dette er luens åpning. Diameter på toppen av luen er litt større, legg til fire centimeter på hodets omkrets. Sidestykket er 12 cm høyt, og lengden er lik hodets omkrets.

Montering gjøres enkelt med skinnål og knapphullstråd. Foret syes med maskin, med deler like som pelsen og monteres i luen for hånd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar