søndag 26. juni 2011

Krukkegården, en oase når du har sett alle hagesentere


Kjører du til høyre, avkjørsel til Drøbak på Korsegården, har du en god opplevelse i vente. Som navnet tilsier finner du krukker  i de fleste størrelser og varianter, men de har også mye lekkert for planting i krukkene samt annet til hage og terrasser.Utsalget har eksistert i mange år, men de har greid å utvikle seg innen en nisje uten å falle for fristelsen til å bli hagesenter i vanlig forstand.
På låveveggen henger takløk plantet i en ramme, drøye 1,5 meter høyt er dette levende bildet. Fantastisk ide å gjøre mere ut av denne planten som kommer i mange varianter som kan plantes sammen.
Fyll en krukke eller to , eller tre......Herlig fargespill, mer enn steinbedplante mener jeg.

Jeg har prøvd å finne navnet på denne planten, men har ikke lykkes. Morsom er den, og navnet skjemmer ingen. Minner litt om en lunge, men det er noe som ligner på erteblomster og er en klatreplante.
Vann i hagen er en av mine favoritter. Denne litt nostalgiske fontenen er en av mange varianter du finner på Krukkegården. De har også vannliljer og litt sumpplanter, bregner og pyntegress.
Morsomme pyntegjenstander som kan stikkes i bedd og krukker. Her finnes hange varianter jeg ikke har set andre steder.

Noen som har sett sånne stoler før..... Kjempetøffe, minner om setene fra gamle landbruksmaskiner.

Som dere ser , det er virkelig verdt å ta en tur. Hyggelig betjening som er glade i sitt fag og hjelper deg med stor entusiasme. Takk for besøket

En hyllest til sølvmalingen, sølv er ikke nederlag.

Jeg deler nok skjebne med mange når jeg forteller om gammelt træl, også kalt arvegods som breier seg og tar plass. Det passer ikke alltid inn heller, så hva gjør man?


Dette gamle sittemøbelet har i tankene vært både hos Kåre Berntsen og diverse loppemarkeder.Husets mest bereiste møbel har det også blitt kallt før jeg oppdaget sølvmalingen. Stadig ny ommøbelering medførte den.

Min kjære holdt på å svelge tungen da jeg satte igang, og uttrykket i ansiktet var heltuslåelig da jeg kom hjem med stoff i fake sebra. Mine øyne som lyste av iver kunne ikke på noen måte dempe skepsisen han opplevde. Men gjennomføre prosjektet gjorde jeg, og vips var det 200 år! gamle møbelets verdi redusert til null, og bruksverdien hadde steget til en dullion


Et gammelt skap som tyskerne brukte i mørkerommet på Oscarsborg Festning under krigen led samme skjebne. Startet prosjektet en søndag morgen før min kjære hadde stått opp. Det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse heter det, og det var tilfelle her også. Selv er jeg riktig så fornøyd med resultatet


Bare for å markere at dette mente jeg, jeg har en periode med sølv, fikk bonsaien også en omgang med penselen

Malingen jeg har brukt er Panduros Hobbylakk. Den er vannbasert, tørker fort og egner seg supert på både tre og keramikk. 

Den turkise bilen

Jeg har vært litt off med blogging en stund. Ikke fordi jeg mangler ting å skrive om, men jeg har lakket negler, og dette tar sin tid.

Jeg syntes turkis måtte være tingen, en farge som jeg også bruker litt i interiør for å få litt spenning i det eller så fargenøytrale hjemmet. Og siden jeg har litt lengde på neglene måtte dette bli bra. Her skulle det imponeres!
Dere må vær enige i at dette lyser opp i hverdagen, og tar litt av oppmerksomheten fra hengende kroppsdeler.
Som dere sikker skjønner var jeg svært så fornøyd med resultatat og måtte ut jeg ut å vise meg frem.Senere på dagen kjører jeg på E6 inn mot Oslo. Det går litt smått i høyre fil, så jeg legger meg ut og trår på gassen. Og hva er det som ligger der????? En lysende turkis doning, helt i match med neglene, trolig samme årsmodell som meg også. Du må til Cuba for å finne noe lignende.
Så nå er det frem med utstyret igjen og starte på nytt. Denne gangen i orange nyanser, for jeg så ingen biler i de fargene på min ferd.