søndag 29. mai 2011

Male,sy, veve eller en tur på hagesenter."thats the question"

Dette ser ut til å være dagen da jeg har lyst til å gjøre alt, eller ingenting...... Det blåser hatter, og inneaktiviteter er det som er nærliggende. Dessuten er vår nye venn Bobb og hans frue Bobba blitt foreldre . Jeg bør vel nevne at de to er blåmeiser og gjør som små blåmeiser gjør på denne tiden av året. De lager nye blåmeiser og det på vår terrasse. Vi har innsett at området er annektert av de to, og vi får holde oss litt i bakgrunnen til de små er flyveferdige.

Mens jeg venter kan jeg se litt nærmere på fristelser som egner seg for et koselig uteområde. Bildet er nylig tatt i Rådhuspassasjen i Oslo, den nyeste av butikkene til Finn Schjøll.

Flotte fat som kan fylles med vann, og flytende blader og blomsterkroner.Butikken har også et morsomt utvalg av potter , krukker, og urner. Alt er presentert på en måte som virkelig gjør besøket til en fristelse som er vanskelig å motstå.

  En tidsriktig stol i metall har blitt pidestall for et bugnende sitrustre voktet av uglasserte keramikkhoder. Lekne og dristige fargekombinasjoner å la seg inspirere av. Våg litt mer i uterommet.Den siste kommentaren var til meg selv, jeg er nemmelig litt pysete i fargevalget.

 Hva med din egen olivenlund. Dette er trær som stortrives ute i en norsk sommer, og når vinteren puster oss i, nakken tar vi dem inn der de lever lykkelig til neste sommer.På min terrasse ville Bob m/frue blitt ellevill over en slik busk å kvitre fra. De små som ikke er helt stødige i flyvingens kunst ville nok også blitt henrykte .

lørdag 21. mai 2011

Vannplanter i krukker og dammer.....Alt er mulig om du vil.

Da henger Fusadrakten igjen i skapet, og jeg har endelig tid til litt andre aktiviteter. Det er jo vår og det er tid for hagesenternes fristelser. De fleste hagesentere har litt sumpplanter, men jeg ønsket meg vannplanter i krukker, og da er det spesialforhandlere som henvender seg mot hagedamentusiastene som har utvalg og ekspertise. Tropex holder til i mitt nabolag, men har også netthandel med vannplanter, som gjør det tilgjengelig for alle uansett hvor du bor i landet.

Bildet over er en liten dam som jeg bygget på terrassen. Den er bygget inn i en sittegruppe så her sitter vi bokstavelig i vann.Forøvrig mitt første snekkerprosjekt...... En demonstrasjon av "girl power"
Den største utfordringen var da fiskene kom på plass. De beiter på plantene som en flokk storfe, men den virkelige morroa startet da de begynte å legge egg. Ville allikevel ikke vært for uten fiskene .


Det var stor stas å sette ut ungene som ble klekket i høst. Hadde aldri trodd at dette skulle la seg gjøre i den lille pytten.

En enklere løsning er å fylle krukker eller fat med vann. Det er fullt mulig å få vannliljene i blomst . bare dybden er tilstrekkelig. Det var slik jeg gjorde mine første erfaringer.


Vann som er i bevegelse er heller ikke vanskelig i lage. På markedet finnes små fontenepumper som skaper masse fin effekt og gir lyden av rennende vann.

Kanskje det holder med en liten borddekorasjon. Fyll litt vann på et brett og la blomsterkroner og sementhjerter få plass på vannspeilet

For flere ideer besøk www.tropex.no


fredag 20. mai 2011

Fusadrakten på slottsplassen


 Dette er dagen vi som er glad i bunaden vår ser frem til hele året. Det så utrolig mye vakkert å se, og i år må det være enda flere som har trukket i nasjonaldraktene sine.
Årets feiring startet veldig tidlig for å få en grei plass på slottsplassen. Det ble noe sent kvelden i forveien da jeg 24 timer tidligere startet prosjektet med nytt hodeplagg. Hadde lest litt ny literatur om hodeplagg, rogging av hår og materialvalg fra mitt favorittdistrikt Hålandsdalen. Resultatet ser dere på bildet over. Skal dere gjøre noe sånt , så sett av en time ekstra for påkledning. Dette tar tid, langt ut over det jeg hadde forutsett. I gamle dager så hadde jentene minst et ekstra par hender til pyntingen, det var tradisjon å pynte håret til hverandre.


Jeg er ikke redd for å henge på litt ekstra. Drakten min skal ha et personlig preg, og bunadpolitiet har ikke noe de skulle sagt i denne saken. Det morsomme er å kombinere gamle tradisjoner som i stor grad var basert på tilgjengelighet av materialer. Mange er litt amper når de ser tilbehør og detaljer som de ikke kjenner igjen fra standariserte bunader. Standarisering slik vi kjenner det fra dagens bunader er en ny greie .

Ønsker du å lage ditt eget hodeplagg, bidrar jeg gjerne med noen tips om literatur, materialer og en dose inspirasjon.


Håper dere også har hatt en 17.mai feiring med hyggelige opplevelser som man kan leve lykkelig på til neste år, eller til neste gang bunaden skal ut av skapet........

En blomsterhilsen fra våren og meg

onsdag 4. mai 2011

Fargelek i alpakkagarn på grindvev

Alpakka er et herlig materiale som egner seg til mer enn strikking. Med et slikt fargespekter kan de villeste ideer realiseres. Og når man er togpendler som meg, er det nok av tid til å fantasere. Kaldt kan det også bli når man står der på stasjonen, så hvorfor ikke planlegge neste prosjekt.

Egentlig var det en Botega Veneta jakke jeg drømte om, men kr.15 0000 er dyrt for en jakke, heldigvis, ideen er gratis......vell, ikke helt skulle det vise seg. De skal jo leve de som selger garn også.
Den gamle grindveven viste seg å være løsningen for å lage stoffet til jakken. Det hadde sikkert gått 20 år siden jeg prøvd meg på den, men dere vet hva de sier om sykling...... På en uke var det produsert 8 m stoff.
Neste skritt var montering i et materiale som ikke er helt enkelt å håndtere da det rakner uten forvarsel.Mye prøving og feiling førte etter hvert frem til en prototype som nå ligger i en krok til skrekk og advarsel. Men vi norvestlendinger tåler litt motgang, og nå har jeg til og med to for salg.
Sender bilder til interesserte, blir sikkert enige om pris.














































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































På forsiden min får du hilst på gojakken min. 25 nøster med alpakkagarn som er vevet og heklet. Alpakka er et herlig materiale, den varmeste og mest slitesterke ullen er det også. Dessverre er den alpakka som selges som garn noe kort i fiberen og nupper lett, men vi får være overbærende for fargespekteret er kjempeflott.