søndag 26. august 2012

JUKSEPIZZA





Da har poden flyttet, det er ikke så langt unna, men en ny epoke har begynt. Student på hybel, og alt som det bærer med seg.Jeg har lovet å komme med noen tips til mat fremover, og etiketten HYBELMAT FOR HYBELBOERE er ny i denne anledning.                                                                                                   Første rett ut er hentet fra boken "Små kokker". Har du Ketchup, ost og skinke er du reddet, men andre ting som måtte finnes av rester i kjøleskapet fungerer også. Ta det du liker.                                               Stekeovn er best, men en mikrobølgeovn er også brukanes.  Ti minutter i en varm ovn, 220 C eller 2 minutter i mikroen..
Håper det smaker, klem fra mamma

fredag 24. august 2012

SLAPP SOMMER, ELLER BARE LITT SEN


Mens vi venter..... ja det er jo slik at jeg venter på en sommer som ikke kommer. Her sitter jeg i slutten av august uten å ha fått noen av vannliljene i blomst.
I fjor var de i blomst i slutten av juli. nå ett åer senere venter jeg fortsatt......

I skrivende stund er det noe på gang, men noen løfter kommer jeg ikke med. Alt er opp til været og de temperaturer de måtte bringe.

Skulle det slå til får dere noen nydwlige bilder imorgen,

onsdag 22. august 2012

DEILIG MED UTSIKT






Ikke rart at det koster litt mere med utsikt. Lysere er det også i en leilighet som ligger høyt og fritt. Denne leiligheten på Uranienborg med utsikt mot Slottet, Ekeberg, og en god bit av Oslofjorden og båttrafikken i indre havn besøkte jeg nylig. I det strålende været denne kvelden ble de så godt synelig. Jeg hadde sett de fleste før, men den flotte glasskuppelen så jeg for første gang.


Og midt i mellom ligger disse skjønne terrassene og bygningene som smykker for øyet. Det bor mange med et godt øye og levende kreativitet. En lommebok som kan hjelpe de gode ideene fra tegnebrettet til ferdig bygg bør hest være romslig og vellfylt da slike prosjekter ikke alltid er lette å beregne kostnader på.

mandag 13. august 2012

PAVLOVA, ALLE ELSKER PAVLOVA



 Dette ser jo bare herlig ut, og det var det. Frøydis hadde laget denne bomben med vaniljekrem og marengs, godt gjemt under friske bær.
Start med å lage marengs. Gjerne en italiensk variant der eggehvitene tilsettes varm sukkerlake. Da gjør det ikke så mye om marengsbunnen ikke blir gjennomsekt, eller retere sagt, tørket.

Visp kremfløte og bland i vaniljekrem. Kanskje kan det oså blandes inn pikekyss i kremblandinge.
Det siste før servering er å legge på friske bær.Dyng på, det blir aldri for mye av det gode.

Velbekomme  !

onsdag 8. august 2012

VANNPLANTER PÅ TERRASSEN



Kjære Olav Selvåg, dette hadde du overhode ikke tenkt på, men jeg tror du hadde likt det som kommer her. I 1973 ble denne blokken bygget.... Nå 39 år senere bor det en dame som elsker vannplanter og synes gullfisk er helt greit på en terrasse. Vannplanter og fisk er realisert. Fiskene legger egg i sin lille biotop, og vannliljene er i ferd med å folde ut sine blomster. Jeg elsker terrassen min, og takk Selvåg selv om du godt kunne lage terrassen litt større, den har  sine begrensninger                                                                                                              

LAGE MØNSTER AV SKJORTE




Og så døde "goskjorta"........Men den gjenoppstår i mørk blå råsilke på en regnvåt dag, tidlig i august. Har vi ikke alle hatt en slik en, en skjorte som etter lamg og tro tjeneste ikke var noe syn for guder. Gullig i farge og heller ufresch har den hengt der og ventet på et mirakel.

Hvorfor i all verden er jeg så glad i denne skjorten. Den har fulgt meg gjennom en skilsmisse ( ingen blogger om sin skilsmisse og den skittentøysvask dette er ) Tross alle odds, den har overlevd, men nå har den havnet under kniven. Både skjorten og jeg er kommet i et akutt behov for vedlikehold, skjorten er det håp for, men meg.......si det, jeg vet ikke.

For å kopiere skjorten har jeg åpnet alle sømmer med skarp kniv og sitter med alle deler inklusiv sømmonn klar for å legge den over på det nye stoffet.
På denne måten får jeg en eksakt kopi av den skjorten jeg er så glad i . Velg stoffkvalitet lik den opprinnelige, viktig!!!! Vær nøyaktig med sømmonn, det avgjør det aller viktigste, RESULTATET.


Lykke til, når en skjorte dør, fødes en ny....


mandag 6. august 2012

PLANTER SOM TÅLER MASSE VANN





Det var ikke hvor mye vann plantene tålt jeg hadde i tankene ved anskaffelse. Det var fargene som fristet. Det er første gang jeg prøver meg på obergine fargede planter, Men selvfølgelig er det en bonus at de tåler en anselig vannmengde når sommeren ble som den ble. At de både tåler å stå i striregnet og er medgjørlige innendørs er en sjelden kombinasjon.

Det som faktisk lar vente på seg er vannliljenes blomster. Temperaturen er for lav, og blomstringen hos meg er allerede tre uker etter fjoråret.. Den første knoppen er omsider over vann og da går det en liten uke til før vidunderet er klar for fotografering. Som alltid gleder jeg meg til å dele begivenheten.

Ha en fortsatt fin mandagskveld.