torsdag 8. desember 2011

BLOMSTER FINN I ESELTRØBBEL



Jeg har fått en leksjon i norsk fjernsynshistorie. Det fantastiske er at den ble meg fortalt av de to som deltok i programmet. Det var Finn Schjøll sin debut på TV, har lyst til å kalle det den spede spiren til Blomster Finn.

Dette var før jul, og Toppen Beck hadde et program sammen med Vidar Lønn Arnesen og et esel!
Blomster Finn stilte godt forberedt med husfred og andre remedier. Han hadde ringt mamma og lovet henne at dette vill være hendelsen som forandret livet en gang for alle. Så her satt familien benket forran skjermen sammen med halve Norge.


Alle planter og utstyr var omhyggelig plassert på en mobil sene, klar til å kjøres inn forran kamera. Ingen brydde seg særlig om eselet som ruslet rundt og gjorde sine eselting.......

Da Blomster Finn skal på skjermen oppdager han at eselet er både mett og fornøyd, og hans innslag har "gårr til eselet". Alt grønt er spist , og Blomster Finns første improvisasjon er er faktum.

Azalear blir raskt sanket sammen, og innslaget blir til en instruksjon om vanning av disse. dette gjorde seg ikke så særlig på TV. Det seerne opplevde, var en boblende lyd av planter som ble senket i vann. Dette har i ettertid blitt en klassiker for de involverte. De innvolverte TV personligheter ler fortsatt av dette dyret som på toppen av det hele snudde baken til kamra, helt uberørt.




Historien videre kjenner vi, Blomster Finn er kommet for å bli selv om dette innslaget ble dømt "nord og ned"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar